Kulinaria - miodówka
Karpacki - 2015-12-23, 09:15
mily_marian napisał/a: | Nie do goroncej ale przestudzonej do 45 stopni czelsjusza. Bo wieksza temperatura zabjia niekture wartosci bakteriobujcze znajdujące się w miodzie. Pozdrawiam miły_marian |
Kolego miły-marianie. Czy nie widzi kolega że dyskusja w kilku wątkach na tym forum to tylko okazja aby pisząc dwa lub trzy słowa wszyscy ci którzy mają nicki składające się z imienia i nazwiska umieszczali tu swoją kryptoreklamę?
Powinni sie wstydzić gdyż nic nie wnoszą do tematu a korzystają aby za darmo umieszczać tu linki do swoich usług. Oni chyba są zdania że pieniądz nie śmierdzi, ale jedno co się chce powiedzieć to - A fe!
SKapiko - 2015-12-28, 23:53
nie widzę tu ani admina ani też i moderatora, to się spokojnie panoszą po tym forum i śmiecą
angus - 2017-01-07, 22:54 Temat postu: miód sfermentowany Znalazłem na strychu bańkę ze sfermentowanym miodem. Czy można coś z tego zrobić. Wiem, że napewno trzeba już to zagotować, ale co dalej.
mily_marian - 2017-01-08, 09:43
Jak sfermentowany miód to tylko bymber po kturym sie niema kaca na drugi dzień. Pozdrawiam miły_marian
klaro - 2017-01-16, 16:17
Dobrze wiedzieć, dziękuję za rady
Pozdrawiam!
Czwara - 2017-03-17, 15:43
tsetse napisał/a: | ¨ 0,5 litra miodu
¨ 0,5 litra wody
¨ 0,5 litra spirytusu 96%
¨ 1 łyżka cukru waniliowego
¨ 3/4 łyżeczki cynamonu
¨ 1/2 łyżeczki mielonych goździków
¨ 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Miód rozpuścić, dodać przyprawy. Zagotować 3x. Dodać spirit, zabełtać. No i najtrudniejsze - zbroić się w cierpliwość. |
Dzięki za przepis, właśnie zabieram się do robienia miodówki!
Jan Magóra - 2017-03-21, 22:48
Szanowny kolego Czwara. Uważam,że gotowanie z miodem, to jest błąd, gdyż miód traci swoje właściwości, wystrczy go rozgrzać do temperatury 42 stopni, nie więcej, można mniej. Z pszczelarskim pozdrowieniem. 21.03.2017r
|
|
|