To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

Kulinaria - Kawa miodem nawłociowym slodzona

Gilian - 2014-09-05, 09:26
Temat postu: Kawa miodem nawłociowym slodzona
https://www.youtube.com/watch?v=WC_HUBicuxo
gregorek - 2014-10-08, 13:46

Herbatę miodem słodziłem ale kawę nigdy
Gilian - 2014-10-11, 05:11

Nieobecny od dawna na forum pszczelarstwa Jacek Jaroń 16 września na innym niepszczelarskim forum tak napisał o miodzie nawłociowym

Cytat:
Czytamy o niezwykłych właściwościach nowozelandzkiego miodu manuka.
Okazuje się, że nasz miód z nawłoci posiada więcej i znacznie lepsze właściwości.
Sam miód jest kwaskowy w smaku i szybko krystalizuje. Nie ma od niego miodu kwaśniejszego. Jego smak przypomina miód z jabłkowym sokiem. Jest przy tym silnie bakteriostatyczny i doskonale aktywizuje ludzki organizm. Przy tym jest w cenie normalnego miodu wielokwiatowego. Zawiera również większe ilości bakteriobójczej inhibiny.


Nie mam pojęcia skąd On takie dane do wypowiedzi wziął, ale marketingowo jest to wypowiedź świetna i warto ją cytować przy każdej okazji gdy o tym miodzie mowa.

spadziovy - 2014-11-15, 13:18

polecam dorzucić jeszcze trzy goździki i szczyptę cynamonu
mily_marian - 2014-11-15, 14:48

Ja jeszcze dodam ze miód z nawoci zapobiega u starszych menżczyn prostacie. Pozdrawiam miły_marian
cooltural88 - 2015-01-21, 21:52

Gdzie można taki miód kupić?
mily_marian - 2015-01-22, 09:28

U najbliszego pszczelarza co ma nawoc w swoim obrebie pasieki. Miód nawociowy jest lepszy od tego reklamawanego miodu manuka z Nowej Zelandji bardzo drogiego. Miód sie kupuje od pszczelarza co ma pasiekie odalono naiwyzej do 50 km od swojego zamieszkania. Bo odychamy tym samym powietrzem i tymy samymy pyłkamy co sa w powietrzu. Bo jak kupimy miód odalony ze 100km to juz mogą byc inne pyłki i miód nie jest w stanie ich zwalczyc i mozemy mieć alergie itd. Pozdrawiam miły_marian
cooltural88 - 2015-02-15, 17:41

Dziękuję serdecznie za odpowiedź :)
coconut - 2015-02-22, 15:55

Kto z Was naprawdę jadł PRAWDZIWY miód manuka?
Po co te bzdury pisać, jeśli lizałeś czekoladę tylko przez szybę?
W Polsce na etykietach znajdują się różne "napisy" i takim niemądrym dowcipem zakończyłbym pisanie tego co się gdzieś zasłyszało.

A do kawy najlepszy ten miód, z którym kawa dobrze nam smakuje.
Miód manuka zjadłbym w oryginale, natomiast do kawy preferuję miód gryczany, inni pewnie mają swoje ulubione miody.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group