To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

Kulinaria - Potrawy z miodem

kubakarbowski - 2015-11-07, 07:26
Temat postu: Potrawy z miodem
Do jakich potraw mięsnych dodajcie miód? Ja znam tylko przepisy z żeberkami? Do innych też dodajecie?
marcjankolski - 2015-11-16, 06:58

Ostatnio jadłem nawet rybę z miodem, więc chyba można do każdego rodzaju mięsa dorzucić miód.
adriankurski - 2015-11-18, 06:57

Dobry kucharz potrafi połączyć z miodem każdy rodzaj mięsa. I Będzie to bardzo dobre.
danutalipska - 2015-12-12, 07:02

Ja uwielbiam żeberka z miodem. Jest to chyba najlepsze mięso do łączenia z miodem.
arlenagra - 2015-12-14, 13:19

Ja najchętniej zjadam skrzydełka w sosie miodowo- chilli. Aż ślinka cieknie. Pewnie w weekend znowu będę przyrządzać :)
alinabalewska - 2016-01-07, 06:42

Ja dodaję miód do sosów do sałatek. Bardzo dobrze podkręca ich smak.
Karpacki - 2016-01-07, 09:04

A czy nikt wam nie powiedział jak smak miodu psują wasze kryptoreklamy na tym forum???. A "alinaablewska" to lepiej niech doda do swoich sosów i sałatek tych nawozów i chelatów które produkuje. Przekona się na jakie męczarnie naraża karmione nimi zwierzęta.
beatabogdan - 2016-01-11, 06:25

Najlepsze z miodem są właśnie żeberka. Za innym mięsem jakoś nie przepadam na słodko.
Karpacki - 2016-01-13, 17:30

Prośba do moderatora o ile taki gdzieś jest. Proszę zmienić tytuł tego wątku na "Potrawy z reklamami" wtedy będzie wiadomo że nie ma po co tu wchodzić.
Może to być nawet niebezpieczne, bo na przykład od tych reklam rzygać się chce, a co by się stało gdyby na to rzyganie zebrało w czasie wizyty u dentysty w Bydgoszczy???? :704:

gosia02 - 2016-10-27, 23:28

ja dodaje do pieczonych skrzydełek w postaci sosu., lub po prostu dodatek do sałatek;)
orange - 2016-11-03, 22:13

Też słyszałam, że żeberka z miodem są bardzo smaczne :)
martynka - 2017-05-24, 20:34

Pałki kurczaka z cytryną i miodem mniam :D
TomaszDomanik - 2017-09-08, 10:49

Miód do mięs to genialne rozwiązanie ;)

Ja miodu używam też do przygotowania sosu vinegre! Doskonale przełamuje kwas octu i nadaje wyrazisty smak sałatkom.

lucassrek - 2017-10-20, 09:42

Ja z żoną uwielbiamy piwko z miodem
nikozja35 - 2018-01-19, 06:25

Miód można dodać do większości potraw a tym bardziej mięs. Wszystko zależy od naszego gustu czy też walorów smakowych.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group