Strona 2 z 2

: 2012-05-08, 23:58
autor: adriannos
Gril. Pstrąg w folii. Gryczanym bardzo cieniutko na zewnątrz. Jak wędzisz, to też z gryczanym i na olsze lub czereśni. Środek rybki najpierw zalać sokiem z cytruny i po pół godziny lekko pociągnąć oliwą z oliwek, to mięsko od ości samo będzie odchodzić. Wędzić ogonem skierowanym ku górze. Miód tylko od zewnątrz, na skórce. Wędzarnie rozpalić i dopiero po godzinie od rozpalenia, jak się całość nagrzeje, włożyć rybkę. Na sam koniec wędzenia jeszcze drzewka podrzucić, tak by nie tylko dym szedł, ale i buchło ciepło. Ładnie w tedy koloru nabierze.
Ryba na samym miodzie daje ciekawy smak. Ważne, aby nie przesadzić. Ale do tego są jeszcze inne przyprawy, których różne kombinacje sprawiają, że na myśl o tym posiłku ślinka cieknie.

: 2016-01-29, 06:28
autor: wojtekkusinski
Najbardziej z mięsa w miodzie lubię żeberka. Jak są dobrze zrobione to niebo w gębie:)

: 2016-01-29, 14:52
autor: Karpacki
Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.

: 2016-01-29, 15:13
autor: Bafa8862
Karpacki pisze:Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.
Ależ z Pana jest "internetowy wojownik". To już kolejny temat do którego nic Pan nie wnosi a jedynie pisze cyniczną uwagę do innego użytkownika.

Rozumiem także, że to link w stopce tak Pana drażni. Chciałabym tylko poinformować, że właśnie po to jest stopka - każdy użytkownik ma prawo napisać tam co chce, zareklamować swoją stronę czy co kolwiek - byle by nie naruszał wolności innego użytkownika ani nikogo nie obrażał. Administrator ma możliwość wyłączenia jej. Administrator nie wyłączył tej funkcji co znaczy, że zgadza się z tym.

Użytkownik wojtekkusinśki nikogo nie obraził. W stopce też nie ma nic wulgarnego, a nawet wspiera polski patriotyzm reklamując swoją patriotyczną stronę. Proszę nie być cynicznym w stosunku do drugiego człowieka ani nikogo nie obrażać, bo wszystko co robimy wróci do nas. Jeśli nie w tym życiu to w kolejnym.

POZDRAWIAM serdecznie, Bafa.

: 2017-01-19, 00:04
autor: marcelo11
Miód do mięsa pasuje wręcz idealnie. Nie próbowałem jedynie do ryb. Nie wyobrażam sobie np. mięsa z grilla nie stosując do niego miodu.

: 2017-02-14, 11:57
autor: przelonski
A do kurczaka pasuje miód? Warto go dodać, a jeśli tak to jaki rodzaj miodu?

: 2017-05-24, 20:40
autor: martynka
Polecam pałki kurczaka z cytryną i miodem :D pyszotka

: 2017-07-27, 08:39
autor: soniia6
w kuchni lidla piszą ze tylko miód, nie ma podanego rodzaju