Miesięcznik PSZCZELARSTWO Redakcja miesięcznika "Pszczelarstwo" gwarantuje, że na forum nie będzie cenzury (z wyjątkami przewidzianymi polskim prawem). Gospodarzami forum są jego uczestnicy i oni sami są zobowiązani do dbałości o netykietę.
Forum ma służyć pszczelarzom do wymiany doświadczeń merytorycznych, a nie do zamieszczania niestosownych tekstów w postaci dowcipów, wierszy i relacji z życia rodzinnego, a także ubliżania innym użytkownikom. Redakcja "Pszczelarstwa"
 |
Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO
|
mięso z miodem |
Autor |
Wiadomość |
adriannos
Starszy Stukacz Pszczoły znam od 6-roku życia. Teraz to moja pasja


Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 227 Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: 2012-05-08, 23:58
|
|
|
Gril. Pstrąg w folii. Gryczanym bardzo cieniutko na zewnątrz. Jak wędzisz, to też z gryczanym i na olsze lub czereśni. Środek rybki najpierw zalać sokiem z cytruny i po pół godziny lekko pociągnąć oliwą z oliwek, to mięsko od ości samo będzie odchodzić. Wędzić ogonem skierowanym ku górze. Miód tylko od zewnątrz, na skórce. Wędzarnie rozpalić i dopiero po godzinie od rozpalenia, jak się całość nagrzeje, włożyć rybkę. Na sam koniec wędzenia jeszcze drzewka podrzucić, tak by nie tylko dym szedł, ale i buchło ciepło. Ładnie w tedy koloru nabierze.
Ryba na samym miodzie daje ciekawy smak. Ważne, aby nie przesadzić. Ale do tego są jeszcze inne przyprawy, których różne kombinacje sprawiają, że na myśl o tym posiłku ślinka cieknie. |
_________________ „Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy.” (Syr 11, 3) |
|
|
|
 |
wojtekkusinski
Obserwator

Dołączył: 29 Sty 2016 Posty: 1
|
Wysłany: 2016-01-29, 06:28
|
|
|
Najbardziej z mięsa w miodzie lubię żeberka. Jak są dobrze zrobione to niebo w gębie:) |
_________________ strony patriotyczne |
|
|
|
 |
Karpacki
Stukacz Junior Karpacki

Wiek: 73 Dołączył: 16 Gru 2009 Posty: 59 Skąd: Berest
|
Wysłany: 2016-01-29, 14:52
|
|
|
Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Bafa8862
Obserwator

Wiek: 40 Dołączyła: 21 Sty 2016 Posty: 5 Skąd: Albertowice
|
Wysłany: 2016-01-29, 15:13
|
|
|
Karpacki napisał/a: | Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam. |
Ależ z Pana jest "internetowy wojownik". To już kolejny temat do którego nic Pan nie wnosi a jedynie pisze cyniczną uwagę do innego użytkownika.
Rozumiem także, że to link w stopce tak Pana drażni. Chciałabym tylko poinformować, że właśnie po to jest stopka - każdy użytkownik ma prawo napisać tam co chce, zareklamować swoją stronę czy co kolwiek - byle by nie naruszał wolności innego użytkownika ani nikogo nie obrażał. Administrator ma możliwość wyłączenia jej. Administrator nie wyłączył tej funkcji co znaczy, że zgadza się z tym.
Użytkownik wojtekkusinśki nikogo nie obraził. W stopce też nie ma nic wulgarnego, a nawet wspiera polski patriotyzm reklamując swoją patriotyczną stronę. Proszę nie być cynicznym w stosunku do drugiego człowieka ani nikogo nie obrażać, bo wszystko co robimy wróci do nas. Jeśli nie w tym życiu to w kolejnym.
POZDRAWIAM serdecznie, Bafa. |
_________________ perlavita.com.pl |
|
|
|
 |
marcelo11
Obserwator

Dołączył: 14 Sty 2017 Posty: 1
|
Wysłany: 2017-01-19, 00:04
|
|
|
Miód do mięsa pasuje wręcz idealnie. Nie próbowałem jedynie do ryb. Nie wyobrażam sobie np. mięsa z grilla nie stosując do niego miodu. |
_________________ Zajmujesz się tematem big data? - polecam stronę przechowywanie danych |
|
|
|
 |
przelonski
Obserwator

Dołączył: 14 Lut 2017 Posty: 1
|
Wysłany: 2017-02-14, 11:57
|
|
|
A do kurczaka pasuje miód? Warto go dodać, a jeśli tak to jaki rodzaj miodu? |
_________________ elementy elektroniczne |
|
|
|
 |
martynka
Nieśmiały

Wiek: 26 Dołączyła: 24 Maj 2017 Posty: 10 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2017-05-24, 20:40
|
|
|
Polecam pałki kurczaka z cytryną i miodem pyszotka |
_________________ moja strona |
|
|
|
 |
soniia6
Obserwator

Wiek: 32 Dołączyła: 09 Lip 2017 Posty: 1
|
Wysłany: 2017-07-27, 08:39
|
|
|
w kuchni lidla piszą ze tylko miód, nie ma podanego rodzaju |
_________________ Sklep z zabawkami https://mamisie.pl/ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|