Język

PZN

Znaleziono publikacji: 12
Autor Tytuł Rodzaj [ Rok(Desc)]
Filtry: Year równa się 1986   [Wyczyść wszystkie filtry]
1986
Rybak H.  1986.  Charakterystyka chemiczna krajowych miodów odmianowych. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:3-17. (7.39 MB)
Pidek A.  1986.  Efektywność dokarmiania rodzin pszczelich w systemie paletowym dużymi dawkami syropu cukrowego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:149-164. (8.02 MB)
Leźnicka B, Muszyńska J.  1986.  The effect of date of emerging of worker honey-bees on their proportion in winter cluster and on wintering success. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:37-48. (6.29 MB)
Jabłoński B.  1986.  Nektarowanie i wydajność miodowa ważniejszych roślin miododajnych w warunkach Polski. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:195-205. (5.72 MB)
Pidek A.  1986.  Organizacja i ekonomika pasiek sektora uspołecznionego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:133-148. (7.68 MB)
Ruszkowski A, Biliński M, Gosek J.  1986.  Rośliny pokarmowe i gospodarze pasożytniczych pszczół Miesiarkowatych (Coelioxys Latr., Stelis Pz., Dioxys Lep. et Serv., Dioxoides Pop. oraz Paradioxys Mocs. - Hymenoptera, Megachilidae). Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:111-132. (10.53 MB)
Ruszkowski A, Biliński M.  1986.  Rośliny pokarmowe makatek i niektórych innych pszczół Miesiarkowatych (Hymenoptera, Megachilidae). 30:89-109. (8.7 MB)
Ruszkowski A, Biliński M.  1986.  Rośliny pokarmowe oraz znaczenie gospodarcze murarek Osmia Pz., Hoplitis Klug, Anthocopa Lep., Hymenoptera, Megachilidae. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:63-87. (11.23 MB)
Pidek A.  1986.  Wpływ warrozy na ekonomikę pasiek. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:165-182. (8 MB)
Jabłoński B.  1986.  Zapylanie i plonowanie 15 odmian lucerny w zależności od obfitości ich kwitnienia i nektarowania. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:207-220. (7.25 MB)
Król A.  1986.  Zmiany masy ciała larw pszczelich matecznych i trutowych czterech ras pszczół od wylęgu z jaja do zasklepienia komórki. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:183-194. (5.61 MB)
Rybak H, Achremowicz B.  1986.  Zmiany w składzie chemicznym miodów naturalnych i zafałszowanych zinwertowaną przez pszczoły sacharozą zachodzące podczas przechowywania. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 30:19-35. (8.28 MB)