matki Buckfast
Moderator: krzysglo
-
- Stukacz Junior
- Kontakt:
-
- Stukacz Junior
- Kontakt:
Żeby nie było, że o pszczole. Chodziło o zbiór miodu. Przy dobrym łanie, pogodzie i silnej rodzinie to norma.
Jeśli zaś chodzi o porównanie, to tak szczerze, to jest żadne porównanie. Proszę o dane liczbowe z instytutu zajmującego się pszczołami. Nie mam zamiaru tutaj reklamować czy BCF, czy carnicy. To ile która przyniesie zależy od pogody, siły, ilości pożytku w polu i ich preferencji oraz nastroju.
Pozdrawiam.
Jeśli zaś chodzi o porównanie, to tak szczerze, to jest żadne porównanie. Proszę o dane liczbowe z instytutu zajmującego się pszczołami. Nie mam zamiaru tutaj reklamować czy BCF, czy carnicy. To ile która przyniesie zależy od pogody, siły, ilości pożytku w polu i ich preferencji oraz nastroju.
Pozdrawiam.
„Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy.” (Syr 11, 3)
Leszku wiesz, że ja o tym doskonale wiem. Ale inni mogą nie wiedzieć. A najlepsza jest ta pszczoła co się ją ma i co się ją sprzedaje.
[ Dodano: 2012-10-31, 17:04 ]
No dobra u niektórych wszystkie są równie dobre.

„Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy.” (Syr 11, 3)
Adrianie,
Miałem ją kiedyś i nie sprzedawałem, potem miałem i sprzedawałem, teraz nie mam i będę sprzedawał. Na gryce świat się nie kończy. Chyba, że jest to główny pożytek w pasiece stacjonarnej.
Z bólem serca z powodu innych wyzwań, jestem z nią od tego roku jak na razie przynajmniej w pasiece - w separacji.
Czas pokaże czy będzie rozwód czy trzeba będzie mi lecieć do kwiaciarni
Pozdrawiam,
Leszek
Miałem ją kiedyś i nie sprzedawałem, potem miałem i sprzedawałem, teraz nie mam i będę sprzedawał. Na gryce świat się nie kończy. Chyba, że jest to główny pożytek w pasiece stacjonarnej.
Z bólem serca z powodu innych wyzwań, jestem z nią od tego roku jak na razie przynajmniej w pasiece - w separacji.
Czas pokaże czy będzie rozwód czy trzeba będzie mi lecieć do kwiaciarni

Pozdrawiam,
Leszek
Mi nie o miodzik chodziłoadriannos pisze:Leszku wiesz, że ja o tym doskonale wiem. Ale inni mogą nie wiedzieć. A najlepsza jest ta pszczoła co się ją ma i co się ją sprzedaje.

-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
"A kto powiedział, że Buckfasty są agresywne"
Ostatnio zmieniony 2018-10-26, 15:13 przez eryk.klemens, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nieśmiały
Zdjęcie pszczół na szybie to pasiaste rabusie. Pan Stanisław nie myśli o całowaniu pszczół w przyszłym roku planuje zakupić nowy lepszy i grubszy kombinezon.
http://aga-pe.blogspot.com/2011/08/pszc ... na_15.html
http://aga-pe.blogspot.com/2011/08/pszc ... na_15.html
Ktokolwiek beż doświadczenia pszczelarskiego, może sobie przejrzeć Buckfast B65(KK), również pokolenie F1 B(POL) po nich o godzinie 00.00 w stroju topless.eryk.klemens pisze:"A kto powiedział, że Buckfasty są agresywne"
http://www.youtube.com/watch?v=j_FX9_3dXIs
To jest reklama ! szczególnie jak Pan Doktor całuje otwarty ul …
Zalecają, aby tego nie naśladować – to ekstremalnie łagodne pszczoły i bardzo doświadczony pszczelarz
Całować , całowałem się z wszystkimi moimi pszczołami, szkoda że na całowaniu się skończyło...

Wszystkie rabusie ciemnego koloru są przez nie likwidowane na mostku bezlitośnie.
Pozdrawiam,
polbart