krzysglo jak to jest z tą zdolnością kiełkowania , bo wydaje mi się że coś wiesz.krzysglo pisze:Po Roundup'ie to tak, po Reglone jest to nieprawdą.zegaj pisze:Po zastosowaniu tych środków na chwasty w uprawie nasiona tylko na paszę bo zdolność ich kiełkowania wynosi poniżej 20%
Facelia
Moderator: krzysglo
Nie wiem czy to dotyczy wszystkich roślin, ale w przypadku rzepaku tak jest.telok pisze:krzysglo jak to jest z tą zdolnością kiełkowania , bo wydaje mi się że coś wiesz.krzysglo pisze:Po Roundup'ie to tak, po Reglone jest to nieprawdą.zegaj pisze:Po zastosowaniu tych środków na chwasty w uprawie nasiona tylko na paszę bo zdolność ich kiełkowania wynosi poniżej 20%
Jeżeli pryśniemy Roudapem i po wysuszeniu młócimy, to nasiona częściowo tracą siłę kiełkowania.
Jeżeli dokonamy oprysku Reglone (środek parzący) rośliny schną, ta część (rośliny), która miała kontakt ze środkiem, i młócimy - to nasiona nadają się do siewu.
Ale tak prawidłowo - to powinno się zrobić próbę kiełkowania.
czym desykować facelie i kiedy
Czym desykowac facelie ,czy reglone nie bedzie szkodzić dla pszczół ?czy też może jaiś inny środek. Łan już przekwitł sporadycznie jeszcze jakiś kwiat sie zdaża ale ziarna w środku jeszcze białe czy to jest właśćiwy czas do desykacji ? prosze o wskazówki
jezeli ten normalny trawnik wygląda tak jak na zdjeci to mozesdz spróbować podczas wielkiej ulewy aby deszcz ci wbił nasiona w ziemie jezeli tak rzucisz to strata kasy i robotymagdamaj pisze:czy jak rzuce duzo nasion facelii na normalny trawnik to wyrosnie mi facelia?
czy powinnam wykopac im jakies dołki zeby wzeszło?
nemo chciałes coś ? pyta czy mozna w trawe wsiac facelie i dał zdjecie wiec co boli cie coś?
--------------------------------------------------------------------------------
czy jak rzuce duzo nasion facelii na normalny trawnik to wyrosnie mi facelia?
--------------------------------------------------------------------------------
czy jak rzuce duzo nasion facelii na normalny trawnik to wyrosnie mi facelia?
-
- Nieśmiały
- Kontakt:
Wydawało mi się że znałem birkuta.Jednak ostatnio to jakby inny birkut pisał-mam takie wrażenie.nemo pisze:birkut,najpierw czytaj i patrz na fotke a potem pisz,chyba cie cos ugryzło?może te lornetki z tematu miodobranie?!
wyluzuj i nie wywalaj złości na kogokolwiek
No może te upały?Tyle postów birkuta wszędzie.Czy to ten sam birkut?.
Pozdrawiam