Karmienie zimowe inwertem
Moderator: krzysglo
-
- Stukacz
-
- Stukacz Wymiatacz
W zeszłym roku karmiłam inwertem już od połowy sierpnia , tylko inwertu więcej zjedzą niż cukru. Pszczoły dobrze przezimowały.
W tym roku karmie cukrem (pszczoły są szczęśliwsze
pisze tylko o moich pszczołach), na dany czas mam podkarmione na pobudzenie matek do czerwienia i zaczynam karmić na dobre , wareoza zwalczana zaraz od końca lipca.
W tym roku karmie cukrem (pszczoły są szczęśliwsze

-
- Stukacz
resztki miodu zamierzam wirować w sobote, tj 25 sierpień i pewnie w niedziele już wycofam ramki jak obsuszą i poddam wiaderka apifood coby gniazda zalały. Na jednym ze stanowisk od dziś już zacznę wycofywać ramki z nadstawek i wstawiać wiaderka, mam nadzieje, że to nie będzie za wcześnie i do zimy nie zjedzą bo nie będzie mnie w pasiece żebym skontrolował. pod koniec października zawsze odymiam rodziny. Po 1 przymrozkach.
-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
Słynne karmienie na czerw –
Ostatnio zmieniony 2018-10-25, 15:30 przez eryk.klemens, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Starszy Stukacz
eryk.klemens.
kto gdzie i kiedy prowadził te badania i gdzie zostały opublikowane?
To niezbędny warunek żeby podjąć jakąkolwiek dyskusję a jest ona niezbędna bo Polskie badania mówią zgoła coś innego podobnie jak i moje i nie tylko moje wieloletnie doświadczenia.
Nie wiem na jakiej podstawie uważasz wiedzę niekreślonych prze Ciebie "naukowców zachodnich" jako większą od naszych autorytetów i zdrowego rozsądku ..
To merytorycznie a teraz coś osobiście do Ciebie. twoje twierdzenie "jest to mocno zakodowane w głowach, bardzo trudno z głów pszczelarzom wybić" jest co najmniej niegrzeczne... i niesmaczne tym bardziej że to "coś" które chcesz pszczelarzom "wybić z głowy" nie umiesz ani określić ani uzasadnić...
Podobnie twierdzenie o lichym Polskim inwercie nie uzasadniasz w żaden sposób... czyżbyś się uważał za autorytet... który staje się wyrocznią..?
To niezbędny warunek żeby podjąć jakąkolwiek dyskusję a jest ona niezbędna bo Polskie badania mówią zgoła coś innego podobnie jak i moje i nie tylko moje wieloletnie doświadczenia.
Nie wiem na jakiej podstawie uważasz wiedzę niekreślonych prze Ciebie "naukowców zachodnich" jako większą od naszych autorytetów i zdrowego rozsądku ..
To merytorycznie a teraz coś osobiście do Ciebie. twoje twierdzenie "jest to mocno zakodowane w głowach, bardzo trudno z głów pszczelarzom wybić" jest co najmniej niegrzeczne... i niesmaczne tym bardziej że to "coś" które chcesz pszczelarzom "wybić z głowy" nie umiesz ani określić ani uzasadnić...
Podobnie twierdzenie o lichym Polskim inwercie nie uzasadniasz w żaden sposób... czyżbyś się uważał za autorytet... który staje się wyrocznią..?
-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
Szlachciura pisze:eryk.klemens.
Ostatnio zmieniony 2018-10-25, 15:31 przez eryk.klemens, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Starszy Stukacz
ERYK.KLEMENS
"język Niemiecki (wrogo do mnie nastawiony z poprzednich polemik ...)"
-------------------------
OOO !!!!!!a możesz nam wyjaśnić w jaki sposób język niemiecki jest do Ciebie wrogo nastawiony...To znaczy że nie rozumiesz go czy inne problemy...
Co do Polskich autorytetów mnie niepotrzebne"
------------------------
a ciekawe po co nam mają być potrzebne jakieś tam niemieckie nikomu nieznane "autorytety...
"Z głów Niemieckich nie mogą wybić, co jest zakodwane głęboko w głowach Niemieckich pszczelarzy, co dopiero z Polskich, to dodatkowa trudność jak jest głębokie ksenofobiczne nastawienie … "
------------------------------
aaa to Ty jakąś misję masz z"głową" Niemiecką i na dodatek Polską.. tylko dlaczego uważasz że Polska głowa gorsza od Niemieckiej.. pozwolisz że będę miał inne zdanie bo jak widzę te niemieckie autorytety nie spowodowały u Ciebie poznawania świata a już na pewno nie pomogły Ci w prawidłowym użyciu nieznanego dla Ciebie słowa "ksenofobiczne" co sprawia że Twój tekst stał się śmieszny i zabawny ...ale nie pouczający i wybijający nam cokolwiek z głów .....wręcz przeciwnie wbija nam w głowę ...opinię o Tobie...
"język Niemiecki (wrogo do mnie nastawiony z poprzednich polemik ...)"
-------------------------
OOO !!!!!!a możesz nam wyjaśnić w jaki sposób język niemiecki jest do Ciebie wrogo nastawiony...To znaczy że nie rozumiesz go czy inne problemy...

Co do Polskich autorytetów mnie niepotrzebne"
------------------------
a ciekawe po co nam mają być potrzebne jakieś tam niemieckie nikomu nieznane "autorytety...
"Z głów Niemieckich nie mogą wybić, co jest zakodwane głęboko w głowach Niemieckich pszczelarzy, co dopiero z Polskich, to dodatkowa trudność jak jest głębokie ksenofobiczne nastawienie … "
------------------------------
aaa to Ty jakąś misję masz z"głową" Niemiecką i na dodatek Polską.. tylko dlaczego uważasz że Polska głowa gorsza od Niemieckiej.. pozwolisz że będę miał inne zdanie bo jak widzę te niemieckie autorytety nie spowodowały u Ciebie poznawania świata a już na pewno nie pomogły Ci w prawidłowym użyciu nieznanego dla Ciebie słowa "ksenofobiczne" co sprawia że Twój tekst stał się śmieszny i zabawny ...ale nie pouczający i wybijający nam cokolwiek z głów .....wręcz przeciwnie wbija nam w głowę ...opinię o Tobie...

-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
[b]Szlachciuro [/b]
T
T
Ostatnio zmieniony 2018-10-25, 15:31 przez eryk.klemens, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
Jeden na tym forum drwi ze mnie,krzysglo pisze:Proszę.
Bez osobistych "wyjazdów".
Po co Wam kłótnie ?