poczytajcie CIEKAWE
Moderator: krzysglo
-
- Stukacz Junior
poczytajcie CIEKAWE
początkujący
-
- Stukacz Wymiatacz
to to napisał brukowiec '' Fakt '' jak to czytałem to mdło mi się robiło było zdjęcie pszczelarza lecz znając praktyki dziennikarzy to sądzę że z tego co tam napisali to najwyżej 5% tego co ten pszczelarz powiedział a reszta to wyssane z palca np że pszczoły miód robią z pyłku
na takie artykuły. Przypuszczam że PIH dobrał się do ziołomiodów i teraz afera że miody są fałszowane a dokładniej to napisane było że syrop z cukru jest mieszany z miodem.

Ciekawość to porad i błędów matka
Gwiazda nadziei gaśnie ostatnia
Pozdrawiam brać pszczelarską SKapiko
Gwiazda nadziei gaśnie ostatnia
Pozdrawiam brać pszczelarską SKapiko
-
- Senior Stukacz
za niedługo wybory to wtedy bedzie lud doceniony bo o głosy bedą sie bić ale po wyborach kurz opadnie i wielkie reformy zejdą na bocznice a polityka spokoju i robienia szopki rozpocznie sie i nie tylko na Świeta BN.... OJ przykre ale jak lud bedzie rowśczeczony to coś zaczną robic ..SKapiko pisze:tv nie oglądam bo mnie te p........ne reklamy dobijają oraz ciągłe jakieś afery i bitwa o stołki a nic dla ludu.
pozdrawiam Marcin
Osobiście nie wierzę aby w sklepie był sprzedawany czysty miód bez dodatku sztucznego,to jedna strona medalu ,a druga to taka co robią podkarmiaczki w ulach pod koniec czerwca?Tak zwany pszczelarz wywiózł ule na polanę ok. 30 szt.zajrzałam z ciekawości do jednego jaką ma siłę rodzin ,a tu w każdy ulu podkarmiaczki czyżby wykorzystywanie pszczół do mieszania syropu z nektarem.
-
- Stukacz Wymiatacz
Co do miodu jak to Radek nazwał "badziewie" to w hipermarkietach to moze być bo oni skupuja od dużych firm a te firmy maja labolatoria i odciogają to co jest najlepsze w miodzie a szajs sprzedaja po niskich cenach i klijent zobaczy niska cenę i badziewie kupuje. Pszczelarz nie kupi labolatorium i nie odciognie tych składników co poprawiają zdrowie. Pozdrawiam miły_marian
Jeżeli jeden tak robi , to nie znaczy że wszyscy, mam nadzieję że większość prawdziwych pszczelarzy gospodaruje uczciwie.Dopiero kilka lat posiadam pszczoły, możliwe że nie doganiam tych ; towarowców; ale gdy słyszę ile to miodu nie wyciągnęli z jednego pnia to mam wrażenie że moje pszczółki są bardzo leniwe! Pozdrawiam.
pszczelarze sumienie mają czyste,bo gdzieś wyczytali że pszczołom na przezimowanie daje się 20kg cukru,po każdym miodobraniu5kg odbierają4razy=40kg,no i ztąd się bierze ta wydajność miodowa z sacharozą,no a jak kiedyś dawali kartki na cukier to profesorowie stwirdzili że pszczoły w ciągu roku zjadają 6kg cukru[ale to był socjalizm]