Dokarmianie pszczół
Moderator: krzysglo
Dokarmianie pszczół
Witam, mam pytanie. Wie ktoś może coś na temat przepisu na syrop miodowy dla pszczół na zimę??
Re: Dokarmianie pszczół
Masz na myśli syrop cukrowy, tak, 3kg cukru do 2 litrów przegotowanej wody. Do ula trzeba podać minimum 10-12 kg cukru w sumie. Są różne stosunki w zależności od stężenia, na zimę karmi się gęstymi syropami, np. też 2:1 Po co Ci taka wiedza w lutym?Kostek pisze:Witam, mam pytanie. Wie ktoś może coś na temat przepisu na syrop miodowy dla pszczół na zimę??
Kostek pisze:Ponawiam pytanie, chodzi mi o przepis na syrop miodowy... jest to stary sposób, tylko potrzebuje dokładnych informacji aby go przyrządzić
Nie ma czegoś takiego jak syrop miodowy, chyba, że chodzi o sytę. Sam daj więcej informacji.
ps
Może chodzi o inwert domowej roboty??
"Temu, kto je zna i kocha, lato bez pszczół wyda się smutne i tak niepełne, jak gdyby
nie wydało na świat ptaków, ani kwiatów"
nie wydało na świat ptaków, ani kwiatów"
Do ula trzeba podać minimum 10-12 kg cukru w sumie. Są różne stosunki w zależności od stężenia, na zimę karmi się gęstymi syropami...!!!
-
- Obserwator
- Kontakt:
Re: Dokarmianie pszczół
To przecież ewidentny post SPAMOwy, w stopce jest link do jakiejś dziwnej strony. Prośba do adminów o usunięcie wątku.