Domowy izotonik
Moderator: krzysglo
Domowy izotonik
Witajcie. Trochę trenuję z racji tego, że chce poprawić swoja kondycję. Od czasu do czasu, ale raczej regularnie sięgam po napoje tego typu http://www.bcaa.pl/napoje-izotoniczne/
Dosyć intensywny trening ma swoje wymogi, wiadomo, nawadnia, uzupełnia minerały, przeciwdziała odwodnieniu. Zwłaszcza jak ktos trenuje te 1,5 godziny dzień w dzień. Chce go jednak czymś wspomóc, takim domowym "moim wymysłem": (smaczny!)
- 1 litr wody
- 2 łyżki miodu (ja daję spadziowy)
- szczypta soli
- sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy lub grejpfruta
Polecam Wam serdecznie, może nie zastąpi w pełni tych kupnych, ale to fajny pomysł gdy nie ma ich akurat pod ręką. Pozdrawiam.
Szerszeń
Dosyć intensywny trening ma swoje wymogi, wiadomo, nawadnia, uzupełnia minerały, przeciwdziała odwodnieniu. Zwłaszcza jak ktos trenuje te 1,5 godziny dzień w dzień. Chce go jednak czymś wspomóc, takim domowym "moim wymysłem": (smaczny!)
- 1 litr wody
- 2 łyżki miodu (ja daję spadziowy)
- szczypta soli
- sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy lub grejpfruta
Polecam Wam serdecznie, może nie zastąpi w pełni tych kupnych, ale to fajny pomysł gdy nie ma ich akurat pod ręką. Pozdrawiam.
Szerszeń
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Stukacz Wymiatacz
Do tego twojego specyfiku Szerszen nie dawaj cytryny bo miód i cytryna to tak jak ogień a woda nawzajem się zwalczają. Czyly są słabe proponuje dać pyłek pszczeli a lepiej pieżge. Pyłek ma 70% białka a pieżga ma 100%białka. Rasumująć litr wody 3 łyzeczki miodu 2 łyzeczki pyłku pszczelego albo 1 łyzeczkie pieżgi pszczelej.Po tygodniu zażywania kondycja pewna w łuzko z żoną też. Pozdrawiam miły_marian
-
- Obserwator
-
- Stukacz Wymiatacz
Tak bo miód nie lubi kwasów. Cytryna nam daje duzo witaminy C bardzo potrzebna dla naszego organizmu. A miód daje nam duzo witamin i zwalcza niepotrzebne bakterjie kture są w naszym oraganizmnie. Ale jak damy miód z cytryna to cytryna chce zwalczyc miód a miód chce zwalczyć cytryne bo jest kwasem to dlatego to jak ogeń a woda nawzajem się nie nawidzą. Pozdrawiam miły_marian
Dla mnie to logiczne porównanie tylko szkoda, że mało osób o tym wie 

Porównaj oferty na drukarki laserowe
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Obserwator