Miód dla biegaczy
Moderator: krzysglo
-
- Obserwator
Miód dla biegaczy
Jaki polecacie miód dla biegaczy? Kompletnie odstawiłam cukier, ale brakuje mi tego po wysiłku. Na razie jadam miód z supermarketu, ale może jest jakiś dużo lepszy?
-
- Stukacz Wymiatacz
Ten z supermarkietu to unijny i po zanią czyli chynski. Oni tylko jeszcze nie umieją podrobić miodu gryczanego ale to jest tylko kwiesta czasu i podrobio. Ten uniny jest tanszy ale jest z cukru a nie z nektaru kwiatowego. Radze znalesć dobrego pszczelasrza i od niego kupywać prawdziwy miód nektarowy. Każdy prawdziwy miód jest dobry. Pozdrawiam miły_marian
Kol. Piotrek Nowotnik zrobił fajne badania miodu na swojej uczelni, udowadniając, że miód w supermarkecie, który oferuje niemalże pierwsze i główne przedsiębiorstwo pszczelarskie u nas to zwykła izomaltoza albo coś podobnego
http://www.pasiekapszczelarska.fora.pl/ ... 10716.html
http://www.pasiekapszczelarska.fora.pl/ ... 10716.html
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Obserwator
-
- Nieśmiały
- Kontakt:
-
- Obserwator
-
- Obserwator
Również używam takiego napoju po biegu. Przepis poznałem od znajomego maratończyka.Mirooos24 pisze:Cena nie zawsze idzie w parze z jakością, ale ciężko się nie zgodzić z faktem, że tani miód zazwyczaj jest na bazie cukru. W supermarketach można jednak dostać prawdziwy miód - zazwyczaj stoi na półkach ze zdrową żywnością i jest nieco droższy
O, nie słyszałam o tym, że biegacze powinni jeść miód. Sama biegam, może powinnam bardziej się tym zainteresować. To prawda, w supermarketach miód nie zawsze jest dobry, chyba, że eko czy bio, ale równie dobrze mozna kupić w pasiece od hodowców.
Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne. - William Shakespeare