Coś nie o pszczołach, a konkretnie - ZAGADKA
Moderator: krzysglo
Coś nie o pszczołach, a konkretnie - ZAGADKA
Tematem jest konkretnie zagadka, czyli tak, objaśniam zasady :
Osoba prowadząca, czyli ta która założyła zagadkę(w tym wypadku ja:-)) zadaje pytanie związane konkretnie z pszczołami. Osoba która odpowie poprawnie otrzymuje od prowadzącego 1 punkt i zadeaje następne pytanie. inni na odpowiedź mają 24 h lub w skrajnych przypadkach 48h. Jeżeli ktoś odpowie źle to prowadzący moze nie uznac odpowiedszi, jezeli natomiast kilka osó odpowie inaczej od siebie, prowadzacy wyznacza najbardziej znaczaca odpowiedz. prowadzacego sie nie zmienia, a po odpowiedzi nie zadajemy pytania, dopuki prowadzacy nie uzna go i/lub nie przyzna punktu.Gotowi?? No to zaczynamy zabawę: Dlaczego wklejając węzę do ramki lepiej jest ją docisnąć do dolnej beleczki niż do górnej??
Osoba prowadząca, czyli ta która założyła zagadkę(w tym wypadku ja:-)) zadaje pytanie związane konkretnie z pszczołami. Osoba która odpowie poprawnie otrzymuje od prowadzącego 1 punkt i zadeaje następne pytanie. inni na odpowiedź mają 24 h lub w skrajnych przypadkach 48h. Jeżeli ktoś odpowie źle to prowadzący moze nie uznac odpowiedszi, jezeli natomiast kilka osó odpowie inaczej od siebie, prowadzacy wyznacza najbardziej znaczaca odpowiedz. prowadzacego sie nie zmienia, a po odpowiedzi nie zadajemy pytania, dopuki prowadzacy nie uzna go i/lub nie przyzna punktu.Gotowi?? No to zaczynamy zabawę: Dlaczego wklejając węzę do ramki lepiej jest ją docisnąć do dolnej beleczki niż do górnej??
gdy zginie ostatnia pszczoła, światu zostanie 6 lat życia...
Oczywiście wiem... ale nie chcę obrażać innych użytkowników tego forum
Teraz ty odpowiedz na moje pytanie.
[ Dodano: 2007-10-25, 15:03 ]
Tak oro, masz rację, dałam to pytanie tutaj, bo sama nie znałam na nie odpowiedzi
A tak naprawdę to dałam je tu po to żeby inni mieli trudne pytanko
jaęsli znasz ne nie odpowiedź to napisz ją, proszę bardzo !!daje wam 24 godziny czasu na odpowiedzenie, nie tylko dla oro i BoCiAnK, ale dla wszystkich. No, kto wie?? 

[ Dodano: 2007-10-25, 15:03 ]
Tak oro, masz rację, dałam to pytanie tutaj, bo sama nie znałam na nie odpowiedzi

A tak naprawdę to dałam je tu po to żeby inni mieli trudne pytanko

-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
Na zadane wcześniej pytanie jest kilka odpowiedzi i wszystkie są prawdziwe można je wyczytać w czasopismach i książkachoro54 pisze:Warto, czy nie warto, warto, czy nie warto .........BoCiAnK pisze:Co myśli truteń lecący za matką w locie godowym ??? :![]()
, a może jednak warto
oro54
1) Aby węza nie spływała na dół daje sie jaą od dołu ( czyli nie pofalowała się po wstawieniu do gniazda pod wpływem pszczół i temp ) zawsze aby temu zapobiec można drut naciągać odpowiednim urządzonkiem lub ramki drutować w poprzeg
2) Pszczoły zawsze górę odrobią bo składują tam pokarm (miód) na dole też odrobią tylko ze na trutowo
3 Odpowiedż jest taka Co producent to inny wymiar ramki i węzy Jeżeli by producenci ramek trzymali się wymiarów jakie obowiązują i producenci węzy nie trzeba było by nawet myśleć o tym jak i dlaczego wtapiać węzę
He przelecieć może jej i nie przelecę ale się przelecę

-
- Senior Stukacz
- Kontakt:
No musiał bym zabawić się w matematyka Bo 1kg pszczół to ok 10 tyś osobników a kilo pierzgi ??? sam nie wiem ile to komórek powinno to być ok 5 tyś pełnych komórekoro54 pisze:
Ich autorzy podają, że na wychowanie 1kg pszczół rodzina pszczela potrzebuje od pół do 1kg pyłku.
Z poważaniem oro54
Ale Uważam że kol " Oro54 " zapewne b dobrze odpowiedział
'

Ale kol SKapiko odpowiedział ;;
Wysłany: Wczoraj 21:20
Moim zdaniem jedna larwa zjada pół komórki pierzgi.
.............
I jest to 100 procentowa odpowiedź

A więc z mojego rozumowania wychodzi że SKapiko zadaje pytanie. Podsumujmy:
Bociank i SKapiko po jednym punkcie...
SKapiko, czekamy na pytanko!!!
@---,---'---
[ Dodano: 2007-11-02, 09:28 ]
A więc?? SKapiko, minęły 24 godziny i BoCiAnk powienien zadawać pytanie drugi raz.. Ale pewnie nie vczytałeś zasad, wiec przypominam ci: inni na odpowiedź mają 24 h lub w skrajnych przypadkach 48h. doje ci jeszcze jedne 24 godziny, jeżeli w tym czasie nie zadasz pytania, to BoCiAnK zadaje pytanie za ciuebie...... Bo jak zadasz pytanbie to musze na nie odpowiedzieć bo mam takie fajne jak asa w rekjawie, ale jest bardzo latwe... jak ktos czytal 1 numer "polskiego pszczelarza" to bedzie wiedzial
[ Dodano: 2007-11-03, 10:19 ]
Trudno SKapiko, więcej nie możemy czekac, ale jak powiedziałam masz jeszcze czas do .21:20 a jak do tego czasu nie zadasz pytania to BoCiAnK je zada za ciebie, więc czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z Poważaniem, Magdalena K.
[ Dodano: 2007-11-04, 08:54 ]
Przykro mi, SKapiko, ale nie zadajesz już pytania bo upłynął twój czas
BoCiAnK, zadajesz pytanko
[ Dodano: 2007-11-11, 11:53 ]
heeej!!!!!!!!!!!! czy ktoś tu wogole jeszce wchodzi????????????????????może nieee?? bociank zadaj że to pytanie i bedzie po sprawie albo ty skapiko i już. jasne???
Bociank i SKapiko po jednym punkcie...
SKapiko, czekamy na pytanko!!!

@---,---'---
[ Dodano: 2007-11-02, 09:28 ]
A więc?? SKapiko, minęły 24 godziny i BoCiAnk powienien zadawać pytanie drugi raz.. Ale pewnie nie vczytałeś zasad, wiec przypominam ci: inni na odpowiedź mają 24 h lub w skrajnych przypadkach 48h. doje ci jeszcze jedne 24 godziny, jeżeli w tym czasie nie zadasz pytania, to BoCiAnK zadaje pytanie za ciuebie...... Bo jak zadasz pytanbie to musze na nie odpowiedzieć bo mam takie fajne jak asa w rekjawie, ale jest bardzo latwe... jak ktos czytal 1 numer "polskiego pszczelarza" to bedzie wiedzial

[ Dodano: 2007-11-03, 10:19 ]
Trudno SKapiko, więcej nie możemy czekac, ale jak powiedziałam masz jeszcze czas do .21:20 a jak do tego czasu nie zadasz pytania to BoCiAnK je zada za ciebie, więc czekamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z Poważaniem, Magdalena K.
[ Dodano: 2007-11-04, 08:54 ]
Przykro mi, SKapiko, ale nie zadajesz już pytania bo upłynął twój czas

BoCiAnK, zadajesz pytanko

[ Dodano: 2007-11-11, 11:53 ]
heeej!!!!!!!!!!!! czy ktoś tu wogole jeszce wchodzi????????????????????może nieee?? bociank zadaj że to pytanie i bedzie po sprawie albo ty skapiko i już. jasne???