PZN
Charakterystyka krajowego wosku pszczelego z naturalnych nieczerwionych plastrów oraz charakterystyka węglowodorów wydzielonych z niego przy pomocy chromatografii. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:105-117.
(7.14 MB)
.
1957. 
Ilościowa metoda zafałszowania wosku pszczelego parafiną i cerezyną . Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:118-128.
(5.2 MB)
.
1957. 
Skład miodu pszczelego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:39-49.
(6.71 MB)
.
1957. 
Jad pszczeli - jego skład chemiczny i właściwości. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 3:49-59.
(8.05 MB)
.
1959. 
Porównanie metod oznaczania w miodzie suchej masy, zawartości cukrowców oraz aktywności α-amylazy. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 6:121-133.
(7.39 MB)
.
1962. 
Aktywność α-amylazy oraz inwertazy w miodach krajowych. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 7:40-48.
(4.29 MB)
.
1963. 
Bilans woskowy w plastrach odciągniętych na węzie różnej grubości. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 8:81-91.
(6.02 MB)
.
1964. 
Fosfatazy w miodach. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 9:1-34.
(19.14 MB)
.
1965. 
Porównanie ekstrakcyjnej i refraktometrycznej metody oznaczania wosku pszczelego w woszczynie. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 10:131-138.
(3.75 MB)
.
1966. 
Produkcja i skład chemiczny miodu akacjowego w m. Cigacice. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 10:113-122.
(5 MB)
.
1966. 
Zawartość w produktach pszczelich mikroelementów oraz pierwiastków szkodliwych dla zdrowia człowieka. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. :113-120.
(4.04 MB)
.
1989. 