PZN
Charakterystyka krajowego wosku pszczelego z naturalnych nieczerwionych plastrów oraz charakterystyka węglowodorów wydzielonych z niego przy pomocy chromatografii. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:105-117.
(7.14 MB)
.
1957. 
Ekstrakcyjna metoda przerobu ciemnych gatunków suszu na wosk pszczeli, przydatny do wyrobu węzy. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:24-38.
(7.25 MB)
.
1957. 
Ilościowa metoda zafałszowania wosku pszczelego parafiną i cerezyną . Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:118-128.
(5.2 MB)
.
1957. 
Skład miodu pszczelego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 1:39-49.
(6.71 MB)
.
1957. 
Badania nad wytrzymałością mechaniczną węzy pszczelej. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 2:97-108.
(6.52 MB)
.
1958. 
Wpływ termicznej sterylizacji wosku pszczelego na jego barwę i na liczbę wytrzymałości węzy. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 3:1-10.
(6.13 MB)
.
1959. 
Badania nad wpływem standaryzacji na β-amylazę i inwertazę w miodach oraz na zawartość w nich 5-hydroksymetylofurfuralu. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 5:65-74.
(5.79 MB)
.
1961. 
Chromatograficzne rozdzielanie węglowodanów z miodu nektarowego i spadziowego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 6:1-14.
(7.75 MB)
.
1962. 
Zastosowanie p-aminoazobenzenu (P-AAB) do badania cukrów redukujących występujących w miodzie spadziowym z jodły. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 6:15-24.
(5.93 MB)
.
1962. 
Identyfikacja arabinozy w miodzie spadziowym. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 9:49-56.
(3.64 MB)
.
1965. 
Porównanie ekstrakcyjnej i refraktometrycznej metody oznaczania wosku pszczelego w woszczynie. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 10:131-138.
(3.75 MB)
.
1966. 
Próba zastosowania dwuazouracylu (DAU) do ilościowego oznaczenia cukrów. I. Oznaczenie fruktozy, maltozy, melecytozy, rafinozy i sacharozy. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 10:101-112.
(5.41 MB)
.
1966. 
Charakterystyka nowych klas suszu pszczelego. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 12:127-134.
(4.2 MB)
.
1968. 
Porównanie dwu metod oznaczania węglowodorów w wosku pszczelim. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 13:137-141.
(2.26 MB)
.
1969. 
Badania nad wytrzymałością i nad odbudową przez pszczoły węzy z wosku pszczelego wyekstrahowanego z surowca woskowego trójchloroetylenem (TRI). Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 16:31-42.
(5.9 MB)
.
1972. 
Charakterystyka krajowego wosku wytopionego woszczyny oraz wosku wyekstrahowanego ze zboin trójchloroetylenem (TRI). Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 16:153-162.
(5.81 MB)
.
1972. 
Zawartość 5-hydroksy-metylofurfuralu (HMF) w polskich miodach pszczelich. Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 16:147-151.
(2.56 MB)
.
1972. 
Charakterystyka polskich miodów pszczelich i ich namiastek "syropów pszczelich sokowych" (SPS). Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 17:159-175.
(9.14 MB)
.
1973. 
Kwasowość krajowych miodów odmianowych i "syropu pszczelego" (SP). Pszczelnicze Zeszyty Naukowe. 17:177-189.
(7.25 MB)
.
1973. 