O miesięczniku

Miesięcznik "PSZCZELARSTWO", nieprzerwanie ukazujący się od 1950 r., jest czasopismem dla każdego pszczelarza - właściciela pasieki dużej i małej.

Co miesiąc:

  • radzimy, jakie prace należy wykonać w pasiece;
  • informujemy o aktualnościach w zakresie gospodarki pasiecznej, sprzętu pasiecznego, chorób pszczół i ich leczenia, pożytków pszczelich;
  • udzielamy porad pszczelarzom;
  • przekazujemy informacje ze świata z pszczelarskiej prasy zagranicznej.

W artykułach, pisanych przez doświadczonych pszczelarzy-praktyków i pracowników jednostek naukowych z całej Polski, każdy Czytelnik znajdzie wiadomości pomocne przy prowadzeniu racjonalnej gospodarki pasiecznej.

 

Składki członkowskie

Członkowie PTN proszeni są o wpłacanie rocznych składek członkowskich w wysokości 20 złotych na konto: 95 2030 0045 1110 0000 0241 1270 w Banku BGŻ.
W sprawie dodatkowych informacji na temat składek można kontaktować się ze skarbnikiem dr hab. Małgorzatą Bieńkowską.

 

Kontakt:

Adres redakcji:
ul. Świętokrzyska 20, 00-002 Warszawa,
tel. (22) 50 54 542, (22) 50 54 552, fax. (22) 50 54 542
e-mail: redakcja@miesiecznik-pszczelarstwo.pl lub red.pszczelarstwo@wp.pl

Już od marca 2019 r.

będzie można w Domu Pszczelarza w Kamiannej zdobyć dyplom w zawodzie pszczelarz i technik pszczelarz uczęszczając na zajęcia kwalifikacyjnych kursów zawodowych.

Organizatorem jest Zarząd Polskiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie przy udziale Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Sulejowie. Aby zapisać się na kursy należy wejść na stronę www.zsckuwsulejowie.pl, następnie w zakładce dokumenty otworzyć „pszczelarz w Kamiannej" i „technik pszczelarz w Kamiannej", wypełnić podania i wysłać pocztą na adres szkoły lub na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w nieprzekraczalnym terminie do 28 lutego 2019 r. Wszelkich informacji udziela sekretariat szkoły pod telefonem: 44 6162199.

Copyright © 2020, Pszczelnicze Towarzystwo Naukowe. All Rights Reserved.